-
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

45. İstanbul Müzik Festivali Genç Solistini Arıyor

İstanbul Müzik Festivali, "Festival Genç Solistini Arıyor" başlıklı projesiyle ülke çapında genç yetenekleri arıyor.

İstanbul Müzik Festivali'nin 40. yılında başlattığı "Festival Genç Solistini Arıyor" başlıklı proje ülke çapında genç yetenekleri keşfetmek ve teşvik etmek üzere bu yıl da yeni seçimler yapacak.

Festivalin genç solisti bu yıl, Türkiye'de ya da yurtdışında eğitimlerini sürdüren 24 yaş altı viyolacılar arasından seçilecek. Proje kapsamında jüri tarafından belirlenen genç viyolacı 45. İstanbul Müzik Festivali kapsamında şef Hakan Şensoy yönetiminde Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO) eşliğinde bir konser vermeye hak kazanacak.

Mart ayında İstanbul'da yapılacak seçmelerin jürisinde Bilkent Senfoni Orkestrası viyola grup şefi Cavid Cafer, Borusan Quartet üyesi viyolacı Efdal Altun, İstanbul Müzik Festivali Danışma Kurulu üyesi kemancı Cihat Aşkın, DESO'yu konserde yönetecek şef Hakan Şensoy ile İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak yer alıyor.

Viyola dalında yapılacak "Festival Genç Solistini Arıyor" seçmelerine katılmak isteyen adayların, 10 Mart 2017 Cuma günü saat 18.00'e kadar ayse.emek@iksv.org adresine e-posta ile başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru için gerekli bilgilere ve atılım koşullarıyla ilgili ayrıntılara muzik.iksv.org adresinden ulaşmak mümkün.

Festivalin ilk genç solisti, 2012 yılında dinleyicileri büyüleyen kemancı Emre Engin, 2013 yılının genç solisti viyolonselci Cansın Kara, 2014 yılının genç solisti olarak seçilen Kaan Baysal ise aynı zamanda festival tarihinin en genç solistlerinden biri oldu. 2015 yılında da flüt dalında İstanbul Devlet Konservatuvarı öğrencisi Bengisu Kömürcü oldu.

"Festival Genç Solistini Arıyor" seçmelerinin sonucu İstanbul Müzik Festivali internet sitesinden 31 Mart 2017 Cuma günü duyurulacak.

Bu Haberi Paylaş:
Canlı Yayına Mesaj Gönder
  • 25°C

Mobil Uygulamalarımız

RADYO TURKUVAZ

24 Nisan 2024, Çarşamba
  • 07:00Uğur'la Güne Merhaba
  • 10:00Gönül Dostu Füsun
  • 12:00Utku'yla İstekler
  • 15:00Hilal Özgani ile Sosyal Hayat
  • 17:00Hopdedik Ayhan Show

Ajanda son 12 Saat

BİZE ULAŞIN